Beskrivning

En klassiker! Våra köttbullar, gjorda på en blandning av svensk nötfärs och svensk fläskfärs, har funnits på vår meny enda sedan starten. Vi serverar dem med vårt potatismos som vi lagar från grunden varenda dag i köket i Järna. Till det vår gräddsås som är smaksatt med bland annat sidfläsk för den perfekta balansen.

Alltid med svenskt kött

Tillagning: 

Rätten värms enkelt 3 minuter (max 4 min) i mikro eller piper när den är klar. Du kan också värma den i kokande vatten i 10 minuter. Stick ej hål på plasten.

  • Ingredienser

    Köttbullar 27% (fläsk- och nötkött 80%, ströbröd (vete), potatis, lök, ägg, salt, potatisstärkelse, torkad lök, kryddor, socker, mjölkpulver) potatis 26 %, mjölk, vatten, grädde 5%, smör, kalvfond (vatten, salt, arom, köttextrakt, tomatpulver, kalvbuljong), lök, bacon (sidfläsk*, vatten, salt, druvsocker, stabiliseringsmedel (E 451) , antioxideringsmedel (E 301), konserveringsmedel (natriumnitrat)) salt (jod), modifierad stärkelse (potatis, vete), socker, vitpeppar, ättika.

    *URSPRUNG SVERIGE


    Sammansättningen av ingredienser i produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

    Vikt: 400 g
  • Näringsvärde
    Näringsvärde  Per 100 g Per portion (400 g)

    Energi

    684 kj/163 kcal

    2735 kJ/ 654 kcal

    Fett

    10 g

    41 g

    – varav mättat

    5,5 g

    22 g

    Kolhydrat

    12 g

    47 g

    – varar sockerarter

    1,4 g

    5,4 g

    Fiber

    <0,5 g

    1,6 g

    Protein

    5,8 g

    23 g

    Salt

    1,2 g

    4,9 g