Kyckling, grönkål och jordärtskockssås
Beskrivning

Filip Fastén från Agrikultur lagar mat med inspiration från det svenska köket. Här har han arbetat med svensk kyckling, krispig grönkål och en god sås av jordärtskocka – smaker som gifter sig fantastiskt fint. Smaklig måltid!

Tillagning: 

Rätten värms enkelt 3 minuter i mikro och piper när den är klar. Du kan också värma den i kokande vatten i 10 minuter. Stick ej hål på plasten.

  • Ingredienser

    Potatis, kycklinglårfilé (20%) (kycklinglårfilé*, vatten, salt), vatten, grädde, gul lök, mjölksmör, jordärtskocka (2,1%), grönkål (2,1%), kycklingbuljong (vatten, fett, skinn och kött från kyckling, salt, jästextrakt, glukos, mjölkprotein, lökkoncentrat, kryddextrakt), salt, sirap (med maltextrakt från korn), vitvinsvinäger, rapsolja, citronzest, modifierad potatisstärkelse, vitlök, kryddor. 

    *URSPRUNG SVERIGE


    Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

    Vikt: 400 g
  • Näringsvärde
    Näringsvärde Per 100 gPer portion (400 g)

    Energi

    650 kj/150 kcal 2600 kj/600 kcal
    Kolhydrater 9,3 g 37 g
    – varar sockerarter 1,4 g 5,6 g
    Fett 10 g 40 g
    – varav mättat fett 5,6 g 22 g
    Fiber 1,2 g 4,8 g
    Protein 5,9 g 24 g
    Salt 0,9 g 3,6 g